Dementie

1 op de 5 mensen in Nederland krijgt dementie. Een ziekte die grote invloed heeft op het dagelijks leven van een cliënt en zijn familie. Dementie veroorzaakt geheugenstoornissen, gedragsproblemen, verlies van initiatief en verlies van onafhankelijk functioneren tijdens sociale activiteiten. In al zijn vormen is dementie een enorme aanslag op uw zelfredzaamheid en zelfmanagement. Ergotherapie kan ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk voor u betekenisvolle activiteiten kan blijven uitvoeren, waarbij ook uw mantelzorger zoveel mogelijk ontlast wordt, door middel van voorlichting, praktische oplossingen en voorzieningen.

 

Werkwijze

Mijn Ergo gaat samen met u en eventueel uw mantelzorger(s) aan de slag. We komen bij u thuis om u te observeren in uw eigen woonomgeving en de persoonlijke situatie met u te bespreken. Na een uitgebreide kennismaking bepalen we samen met u en uw naasten de doelen waar wij samen aan gaan werken om uw leven zo betekenisvol en zelfredzaam mogelijk vorm te geven.

 

Voorbeeld na behandeling ergotherapie

‘De ergotherapeut heeft samen met mij gekeken naar de dagindeling, ik vond het moeilijk om afspraken te onthouden en ik wist vaak niet welke dag het was en hoe laat. Ik heb nu een geschikte agenda en klok met tijd, dag en datum. Hier hebben we mee geoefend nu gaat dit een stuk beter. Ik voel me hierdoor weer zekerder’

Neem contact met ons op

Wilt u samen met ons ontdekken hoe u zo lang mogelijk betekenisvolle activiteiten kan uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.