Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan botten, spieren, gewrichten, pezen en zenuwen. Pijn en stijfheid in spieren en gewrichten zijn veelvoorkomende klachten van reuma. Een simpele handeling, zoals het dichtknopen van een overhemd of het openen van een pot augurken wordt plotseling moeilijk en ook schrijven en eten zijn niet meer vanzelfsprekend. Ergotherapie maakt het leven weer een beetje makkelijker en aangenamer, door middel van voorlichting en praktische oplossingen en voorzieningen.

 

Werkwijze

Na een uitgebreide intake zijn de meeste behandelingen bepalen we samen met u uw doelen waar we samen aan gaan werken. Vaak is een behandeling gericht op gewrichtsbescherming. Deze bestaan vaak uit adviezen om toe te kunnen passen in uw dagelijks leven.  Op deze manier voorkomt of beperkt u beschadigingen en pijn aan gewrichten en spieren. Wij kunnen -indien nodig- ook een spalk of brace voor u opmeten en adviseren. 

Ook kan het zijn dat de vermoeidheid erg op de voorgrond staat. Dan kijkt de ergotherapeut met u samen hoe u uw belasting en belastbaarheid -over de dag en de week- beter in balans kunt krijgen. In sommige gevallen adviseren wij hulpmiddelen of voorzieningen zodat u meer comfort heeft en extra pijn of ontstekingsreacties vermeden kunnen worden.

 

Voorbeeld na behandeling Ergotherapie

‘De ergotherapeut heeft mij verschillende adviezen gegeven die mij hebben geholpen om mijn beschadigde gewrichten beter te beschermen. Ook heb ik geleerd om meer rustmomenten in te bouwen, waardoor ik veel meer energie heb door de dag heen!’

Neem contact met ons op

Wilt u samen met ons ontdekken hoe u zo lang mogelijk betekenisvolle activiteiten kan uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!