Sociale vaardigheidstraining

Sociale vaardigheden zijn voor kinderen enorm belangrijk. Sociale vaardigheden ontwikkel je gedurende je leven. Voor sommige kinderen gaat dit ontzettend natuurlijk, voor andere kinderen kost dit heel veel moeite. Problemen in de ontwikkeling van sociale vaardigheden kunnen op veel manier ontstaan. Zo kan het zijn dat een kind gewoon wat gevoeliger is, gepest is, misschien heftige dingen heeft meegemaakt, of gewoon van nature sociaal minder vaardig is. Onze sociale vaardigheidstraining biedt hiervoor een uitkomst! Een sociale vaardigheidstraining of extra aandacht voor het oefenen van sociale vaardigheden kan een enorme hulp zijn. In deze training behandelen wij in 10 bijeenkomsten stap voor stap alle thema's van van het sociale kind.

 

Werkwijze en kosten

Elke bijeenkomst heeft een vast thema met daarbinnen verschillende oefeningen. De oefeningen zijn voor alle kinderen makkelijk te begrijpen, sommige van deze oefeningen komen elke bijeenkomst terug. In de training staat het aanleren en toepassen van sociale vaardigheden centraal.

Deze training staat open voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Deelnemers worden onderverdeeld in groepen, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd en specifieke hulpvragen. Een groep zal bestaan uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. De training zal gegeven worden in een prikkelarme ruimte waar genoeg plek is voor beweging. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt zonder tafels, maar in een kring met stoelen.

De training kan vergoed worden vanuit de basisverzekering. Ieder kind heeft 10 uur ergotherapie in zijn of haar basisverzekering zitten, wat precies genoeg is om de training mee te vergoeden.  


Mijn kind aanmelden