Hersenletsel

Een auto-ongeluk, een beroerte (Cerebro Vasculair Accident, CVA) of zuurstofgebrek. Niet-aangeboren hersenletsel kent vele oorzaken en veel cliënten met uiteenlopende problemen op het gebied van lichamelijk functioneren, communicatie, geheugen, gedrag en persoonlijkheid. Alledaagse handelingen zoals wassen en aankleden, maar ook het structureren van dagactiviteiten kunnen een worsteling zijn en voor frustratie zorgen bij zowel u als uw familie. Ergotherapie kan uw leven weer een beetje makkelijker en aangenamer maken, door middel van voorlichting en praktische oplossingen.

 

Werkwijze

Mijn Ergo gaat samen met u en eventueel uw mantelzorger(s) aan de slag. We komen bij u thuis om u te observeren in uw eigen woonomgeving en de persoonlijke situatie met u te bespreken. Na een uitgebreide kennismaking bepalen we samen met u en uw naasten de doelen waar wij samen aan gaan werken om uw leven zo betekenisvol en zelfredzaam mogelijk vorm te geven.

 

Voorbeeld na behandeling Ergotherapie

'De ergotherapeut heeft samen met mijn geoefend om de fijne bewegingen, de spierkracht en de coördinatie van vingers, hand en pols te verbeteren. Ik ben helaas verlamd aan mijn rechterarm , maar door hulp van de Ergotherapie kan ik er een stuk beter mee omgaan'

Neem contact met ons op

Wilt u samen met ons ontdekken hoe u zo lang mogelijk betekenisvolle activiteiten kan uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!