Oncologie

Kanker of de behandeling ervan heeft een grote impact op uw leven. Vaak ervaren patiënten dan ook moeilijkheden bij de uitvoering van dagelijkse activiteiten. Kracht kan verminderen, vermoeidheid kan opspelen, lichaamshouding kan veranderen en de belastbaarheid kan omlaag gaan. Om deze moeilijkheden te verkleinen kunt u een ergotherapeut inschakelen. Dit kan gedurende alle fases; vanaf de diagnose, tijdens behandelingen en na behandelingen. Ook het zo comfortabel mogelijk maken van een terminale fase is iets waarbij de ergotherapeut kan ondersteunen.

Werkwijze

Uiteraard kijkt de ergotherapeut naar uw specifieke situatie om u ondersteuning te geven waar het nodig is. U kunt bijvoorbeeld samen met de ergotherapeut werken aan uw vermoeidheid en energielevel. Door samen naar een balans te zoeken tussen rust en activiteiten, zullen de activiteiten u minder energie gaan kosten. Ook het stap voor stap uitbreiden van bepaalde activiteiten en misschien wel inkorten van andere activiteiten, zal u helpen uw dagen weer op een waardevolle manier te kunnen doorbrengen.

De ergotherapeut kijkt niet alleen mee bij vermoeidheid, maar bij alle problemen die u in het dagelijks leven ervaart bij het uitvoeren van activiteiten. U krijgt advies in het doseren en op de juiste manier gebruiken van uw lichaam, waardoor de activiteiten u makkelijker af zullen gaan.

 

Voorbeeld na behandeling Ergotherapie

'De ergotherapeut heeft mij geleerd om te leren omgaan met angst, erover te praten en negatieve gedachtes om te zetten in positievere gedachtes. Hier ben ik erg blij mee, hierdoor heb ik het gevoel dat ik weer meer activiteiten durf op te pakken'

Neem contact met ons op

Wilt u samen met ons ontdekken hoe u zo lang mogelijk betekenisvolle activiteiten kan uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!