Mantelzorg

Niet alleen een cliënt, maar ook een mantelzorger kan veel baat hebben bij ergotherapie. Als een partner, ouder, kind of ander familielid hulpbehoevend wordt, verandert er veel in uw omgeving en dagelijks leven. Ook u als mantelzorger gaat uw lichaam en tijd op een andere manier gebruiken en de ergotherapeut kan hierbij uitkomst bieden.


Werkwijze

De ergotherapeut zal samen met u kijken naar het gehele plaatje, of beter gezegd, naar de twee gehele plaatjes. We kijken naar hoe u de dag doorbrengt, welke zorg u precies biedt en hoe u deze uitvoert. Er wordt nauw gekeken naar de situatie van degene waarvoor u zorgt. Ook wordt er aandacht geschonken aan het verdelen van taken, om zo een goede balans te vinden in het dagelijks leven. Op die manier is de zorg voor een ander langer vol te houden.

 

Voorbeeld na behandeling Ergotherapie

'De Ergotherapeut heeft mij geholpen om een goede balans te vinden in mijn eigen leven en mijn zorgende rol. Ik kan nu eenmaal geen 48 uur in een dag stoppen. We hebben samen gekeken hoe ik mijn taken het effectiefst kon verdelen. En met succes: ik heb nu veel meer tijd voor mezelf!'

Neem contact met ons op

Wilt u samen met ons ontdekken hoe u zo lang mogelijk betekenisvolle activiteiten kan uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!